Du behöver:
1-2 schalottenlök
1 msk mjöl
2 dl vatten
4-5 dl créme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1/2 msk ingefära
2 st vitlöksklyftor
100 g sparris
1 burk kräftstjärtar i lag
1/2 burk räkor i lag
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och créme fraiche. Smula ner 1 st buljong, ingefära och pressa i vitlöken. Låt såsen koka under omrörning i ca 3-4 minuter. Dela sparrisen i små bitar och lägg ner dem i såsen. Låt skjuda i ytterliggare några minuter. Smaka av, krydda. Tillsätt till sist de avrunna kräftstjärtarna samt räkorna. Låt allt bli genomvarmt (ej koka!). Serveras med färsk pasta och en god sallad